Навчально-виховний комплекс "дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І ступеня" №10

Як по-новому харчуються учні НВК №10 з січня 2020 року (фоторепортаж)

У 2019-2020 навчальному році на підставі міської програми «Харчування учнів закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади на 2020-2022 роки” в  закладах загальної середньої освіти м. Вараш організація харчування учнів відбувається за кошти місцевого бюджету , а також за кошти батьків – відповідно договору з надавачем послуг (організатором харчування).

        На виконання рішення Вараської міської ради від 30.10.2019 № 1547 «Про затвердження міської програми «Харчування учнів закладів загальної середньої освіти Вараської міської територіальної громади на 2020 – 2022 роки» ( з наступними змінами та доповненнями), рішення виконавчого комітету Вараської міської ради від  04 грудня 2019 року №286 «Про організацію харчування учнів та вихованців закладів загальної середньої та дошкільної освіти територіальної громади Вараської міської ради на 2020 рік» вартість харчування  для учнів початкової  школи становить до 19.86 грн.

Згідно заключеного договору з НВК № 10 послугу з організації шкільного харчування (надання  кейтерингових послуг)   учнів 2-4 класів і ГПД  нашого закладу у 2020 році організовує ТОВ «Віртуоз ЛТД».

          З 15.01.2020 по 24.01.2020 до завершення  всіх тендерних процедур ТОВ «Віртуоз» тимчасово надавав послуги харчування учнів 2-4 класів і ГПД НВК №10 у приміщенні шкільної їдальні Вараської гімназії, з 27.01.2020  згідно Угоди про співпрацю  від 02.09.2019 між Навчально-виховним комплексом «дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа I ступеня» №10  та Вараською загальноосвітньою школою I-III ступенів №4 шкільне харчування  учнів 2-4 класів і ГПД нашого закладу (надання  кейтерингових послуг) організовано у приміщенні  шкільної їдальні Вараської загальноосвітньої школи I-III ступенів №4 Вараської міської ради Рівненської області.

      Раціон харчування учнів закладу складається з урахуванням сезонних продуктів: овочів, фруктів, м’ясних та рибних страв. При складанні щоденного раціону особлива увага звертається на активну профілактику вітамінної недостатності, зменшення надходження простих вуглеводів, збільшення частки складних вуглеводів, збільшення вживання продуктів, що містять повноцінні білки і малу кількість жирів. До меню обов’язково входять декілька видів овочів, фруктів, м’ясні та рибні вироби, кілька видів напоїв, хлібобулочні вироби, оладки та кілька видів гарнірів.  Це дозволяє урізноманітнити раціон дітей, щоб їхнє харчування було збалансованим, та забезпечити їм не лише корисну, а й смачну їжу. Також такий принцип подачі їжі виховує культуру харчування у дітей.

        Щотижня, напередодні вихідних, батькам відправляється анкета. Учні разом з батьками проходять невеличке анкетування та вибирають ті страви, які дитина самостійно  хоче їсти на сніданок впродовж тижня. Вся інформація збирається  та передається в їдальню ЗЗСО №4. Таким чином їдальня наперед може прогнозувати кількість страв на вибір дітей і батьків, які їм необхідно приготувати впродовж тижня.

На підставі заяв батьків  з 27.01.2020  в їдальні ЗЗСО №4 також організовано гаряче харчування (обіди) для 28 вихованців групи подовженого дня 2-х класів.

Станом на 15 січня 2020 року виявили бажання отримувати гарячий  обід  батьки 28 дітей-учнів 2-их класів групи подовженого дня. Згідно  ухвали педагогічної ради НВК № 10 (протокол № 02 від 14.01.2020) за кошти міського бюджету визначено безкоштовне на 100%  харчування для 4 вихованців групи подовженого дня, які віднесені до пільгових категорій, та безкоштовне на 50% харчування для 4 вихованці  групи подовженого дня, які віднесені до пільгових категорій.

А як  харчування учнів НВК № 10 у 2020 році в шкільній їдальні ЗЗСО № 4 організовано на практиці – пропонуємо переглянути короткий фоторепортаж.

photo_2020-02-09_11-30-07 photo_2020-02-09_11-30-19 photo_2020-02-09_11-30-36 photo_2020-02-09_11-30-41 photo_2020-02-09_11-30-49 photo_2020-02-09_11-30-58