Вараський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №10 Вараської міської ради

Вчимо дитину визначати час на годиннику

Сайт «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям, а також учителям початкової школи сучасні практичні завдання, що допоможуть дитині навчитися правильно визначати час за різними типами годинників.

Виконання таких завдань сприятиме розвитку логічного й асоціативного мислення, навичок рахунку й правильного мовлення, формуванню у дітей позитивного ставлення до навчання, вихованню впевненості у собі та своїх освітніх можливостях, що є важливою запорукою майбутніх успіхів дитини.

«Учимось визначати час за годинником». Це завдання, що містить потрібні підказки про кількість хвилин, на яку вказує розташування великої (хвилинної) стрілки, допоможе дитині навчитись визначати час за аналоговим годинником. Працюючи над завданням, дитина отримає можливість потренувати зорову пам’ять, мислення, увагу та виконання деяких математичних операцій (додавання, віднімання, порівняння величин і чисел).

«Визначаємо час». Таке завдання стане чудовою практикою та допоможе дитині навчитися визначати час за допомогою цифр електронного та стрілок аналогового годинника. Коли дитина зрозуміє значення стрілок на циферблаті, вона з легкістю виконає завдання на співвіднесення різного часу на 2 типах годинників, а робота з називанням часу вголос сприятиме розвитку зв’язного і правильного мовлення.

«Визначаємо, малюємо та порівнюємо час». Це завдання буде корисним дитині під час навчання визначати час за аналоговим годинником і співставляти його з показниками електронного годинника. Необхідні підказки полегшать сприйняття матеріалу, а цікава форма зробить навчання не набридливим і захоплюючим.

«Вивчаємо чотири частини доби» (дівчинка). Це завдання допоможе дитині краще зрозуміти таку одиницю вимірювання часу, як доба та її загальноприйнятий поділ на чотири частини – ранок, день, вечір, ніч, дасть можливість повторити, скільком годинам вона дорівнює, та розповісти про щоденні події в житті дитини, що відбуваються в кожній з її частин.

«Учимось рахувати час, що пройшов». Це завдання допоможе дитині покращити та закріпити навички визначення часу за аналоговим годинником і навчитись рахувати час, що пройшов. Також робота над завданням дасть можливість потренувати виконання арифметичних дій додавання й віднімання.

«Виготов власний годинник». Це завдання пропонує дитині зробити власний годинник і за його допомогою вчитися визначати час. Користуючись власним привабливим та смішним годинником, дитині буде легше визначати час, також вона матиме можливість тренувати увагу, пам’ять та моторику.

«Доміно часу: вчимося граючись». Це завдання в яскравій ігровій формі навчить дитину визначати час за аналоговим та електронним годинниками, закріпить її знання, допоможе краще сприймати показники електронного табло та аналогового циферблата. Виконуючи завдання, дитина зможе потренувати увагу, мислення та кмітливість.

«Кросворд «Час». Це завдання-кросворд допоможе дитині потренувати пам’ять, логічне мислення та увагу, а також такі корисні поведінкові навички, як цілеспрямованість і посидючість. Розв’язуючи класичний кросворд, дитина не тільки матиме змогу інтелектуально попрацювати, а й збагатити свій кругозір і поміркувати над визначенням деяких слів під іншим кутом зору.

Кожне сформоване письмове завдання будь-якого комплекту можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів.

Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту childdevelop.com.ua після швидкої реєстрації.

Детальніше за посиланням.