Вараський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №10 Вараської міської ради

Звернення до батьків майбутніх першокласників

школа

Незабаром Ви вiддасте до школи  своїх дiтей. Разом з цим ви покладаєте на вчителя свої надiї, сподiвання. І всi неодмінно хочете, щоб дитина з перших днів шкiльного життя стала розумною, вміла писати, читати, рахувати. Але варто пам’ятати, що не кожна дитина може одразу успiшно навчатись, та й це не те основне, заради чого живе людина.

Дитина — Божа iскорка, яка, прийшовши в цей свiт, несе свою велику місiю, має свiй шлях, свої думки. Тому перед нами стоїть особливе завдання – розвиток і збагачення духовного світу кожної дитини. Це можливо через виховання серця дитини: у любові до людей, повазі, толерантності, у проявах співчуття і вмінні радіти за інших.

Вiрте в унікальність та неповторність Вашої дитини i допоможiть їй також повiрити в свої сили. Це додасть дитині сил долати життєві труднощi! Адже шлях розвитку кожної людини – індивідуальний.  Хтось починає ранiше за інших ходити, але потiм довго не говорить; хтось, навпаки, не вмiє усміхатись, зате починає говорити цілими фразами і добре запам’ятовує букви. Тому до шкільного вiку дiти мають різний багаж досвiду, знань, умiнь, навичок, звичок. Безсумнiвно, що згодом кожен з них навчиться читати й рахувати, стане грамотним, але до моменту вступу до школи важливо, щоб дитина мала здатність до навчання. Саме від цієї готовностi залежить адаптацiя малюка до шкiльного життя, оволодiння ним навчальною дiяльнiстю, врештi-решт, формування особистості.

Часто Ви, батьки, вважаєте основними показниками готовностi до школи знайомство дитини з лiтерами, уміння читати, рахувати, знання вiршiв та пiсень. Однак не тiльки це впливає на успiшнiсть навчання.

Пам’ятайте, що важливим етапом підготовки дитини до школи є розвиток дрiбної моторики кистi руки. Дiти, в яких рука не готова до письма, швидко втомлюються, втрачають бажання писати, навчатись.

Велике значення в пiдготовцi дитини до навчання вiдiграє її здоров’я. Робiть все вiд вас можливе, щоб дитина була здоровою, ситою, загартованою.

Школа i сiм’я. Це один довгий ланцюжок, який здатен побороти всi труднощі дитини. Без батьківської  допомоги ми, педагоги,  не в силах будемо донести до сердець і розуму все те, що Ви хочете бачити у своїх дiтях. Тож будьте толерантними, взаємоввiчливими, доброзичливими, терплячими, небайдужими до своїх дiтей.

Проминуть  роки, й тодi можна буде з гордістю сказати про результат нашої з Вами спiвпрацi, про всi перемоги, здобутки, знання й уміння, яких набули нашi дiти.

                   Не забувайте:

                           Школа – Майстерня Людяностi.

                        Школа – Майстерня Гуманностi.

                                            Школа — Спiвтовариство вчителя та учня.

      Школа – Храм!                  

 

Педагоги  НВК № 10