Вараський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №10 Вараської міської ради

Правила поведінки під час ожеледиці

сніг

 

– Ходи правильно: кроки мають бути дрібними і частими, коліна при цьому повинні бути трохи зігнутими.

– Під час ожеледиці руки не можна тримати в кишенях. При ходьбі ними треба розмахувати, утримуючи рівновагу.

– Відмовся від каблуків! Взуття має бути зручним на нековзній рифленій підошві. Пам’ятай, що шпильки в ожеледицю можуть стати причиною серйозної травми голови.

– Носи шапку й капюшон. Вони можуть пом’якшити падіння, якщо ти падатимеш на потилицю.

– Падай на бік, на передпліччя, амортизуючи таким чином удар. Не виставляй назад лікті й не підставляй долоню витягнутої руки. Такі падіння небезпечні переломами.

– Якщо ти посковзнулася, намагайся згрупуватися, підтягнувши коліна до грудей, і падай на бік.

– Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони вкриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає небезпеки травмувань.

– Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти та потрапити на дорогу, автомобіль може виїхати на тротуар.

– Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю. В ожеледицю значно збільшується гальмівний шлях автомобілів, і падіння перед автомобілем, що рухається, може призвести, в кращому разі, до каліцтва, а то і до загибелі.

– Що робити, якщо ж  ви впали? Якщо через деякий час відчули біль у голові, в суглобах, нудоту, побачили, що утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можливе виникнення ускладнень з неприємними наслідками.

– Нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі сприяють активному утворенню бурульок на покрівлях споруд (особливо старих будинків з похилим дахом), що виступають на архітектурних частинах будинків та великих деревах.

– Пересуваючись містом у період танення льоду, слід бути особливо уважним, проходячи повз будинки чи біля високих дерев, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів.

– По можливості необхідно триматись на безпечній відстані від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. Ні в якому разі не слід заходити за спеціальні огорожі поблизу будинків чи дерев.

                                                                                   Бережіть себе!

             Посилання тут.