Вараський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №10 Вараської міської ради

Правила прийому дітей в Вараський ЗДО №10

                                  ПРИЙОМ ДІТЕЙ ДО  ВАРАСЬКОГО ЗДО №10  

Зарахування дітей до  Вараського ЗДО №10  здійснюється відповідно до наказу  директора   протягом календарного року на вільні місця у порядку черговості надходження заяв про зарахування.

 Заява про зарахування подається особисто одним із батьків або іншим законним представником дитини ( пункт  8 Положення про заклад дошкільної освіти, затверджене постановою Кабінету Міністрів України від  27  січня 2021 №86).

ДО ЗАЯВИ ПРО ЗАРАХУВАННЯ ДИТИНИ ДО  ВАРАСЬКОГО ЗДО №10   ДОДАЮТЬСЯ:

  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • медична довідка, видана відповідно до статті 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, разом з висновком про те, що дитина може відвідувати заклад дошкільної освіти;
  • висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини щодо виявлених особливостей розвитку (порушень слуху, зору, мовлення, поведінки, опорно-рухового апарату, інтелектуального розвитку чи затримки психічного розвитку)  (спеціальних груп);
  • висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини (для зарахування дитини з особливими освітніми потребами для утворення інклюзивних груп);
  • копія медичного висновку про дитину з інвалідністю віком до 18 років, виданого лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я, або копія посвідчення особи, яка одержує державну соціальну допомогу відповідно до Закону України “Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю” (для зарахування дитини з інвалідністю);
  • копія індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю (для зарахування дитини з інвалідністю).

ПРАВО НА ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАРАХУВАННЯ ДО ВАРАСЬКОГО ЗДО №10  

За умови пред’явлення оригінала документа, що підтверджує право на першочергове зарахування дитини, до  першочергово зараховуються діти, які:

  • проживають на території обслуговування  закладу дошкільної освіти.  
  • є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які вже здобувають дошкільну освіту у  Вараському ЗДО №10;  
  • є дітьми працівників закладу;
  • належать до категорії дітей з особливими освітніми потребами, що зумовлені порушеннями інтелектуального розвитку та/або сенсорними та фізичними порушеннями;
  • належать до категорії дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані під опіку, у прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу, патронатну сім’ю, а також усиновлених дітей;
  • перебувають у складних життєвих обставинах та на обліку в службах у справах дітей;
  • діти з числа внутрішньо переміщених осіб чи діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
  • мають право на першочергове зарахування до закладів освіти відповідно до закону.

 

                                     ПРАВИЛА ДЛЯ  БАТЬКІВ

  • Дошкільні групи слід відвідувати щоденно, причину відсутності дитини не пізніше 07.50 повідомляти в медкабінет по телефону 2-37-70 або вихователю групи.
  • Ранковий прийом в дошкільні групи –  в медичному кабінеті з 7.00 до 7.45.
  • Діти повинні бути охайні, у випрасуваному чистому одязі, з коротко
    підстриженими нігтями (піжама – по потребі в холодну пору, головний убір – обов’язково в літній час, заборонено взуття без фіксованої п’ятки, чешки – тільки на  фізкультуру).
  • Батьки зобов’язані своєчасно вносити плату за харчування  дитини  ясельного і дошкільного віку ( до початку місяця,  в якому  дитина буде  харчуватись ).  У випадку порушення цього пункту Правил  дитину буде відраховано з закладу,  а суму заборгованості  –  утримано з батьків через суд.
  • Письмово повідомляти директора про відсутність дитини  у закладі по сімейних обставинах  більше 2-х тижнів та причину такої  відсутності (у випадку порушення цього пункту Правил  дитину буде відраховано з закладу) .
  • Приводити і забирати дитину дошкільного віку особисто.
  • При оформленні  в заклад попередньо  забезпечувати дитину індивідуальним пакетом з ЦЗ,  при потребі – оформляти перепустку   батькам у заклад ( з фото).
  • З метою недопущення травмування дітей, працівників не заїжджати на автотранспорті  і не заважати проїзду службового транспорту на територію закладу.
  • Своєчасно (не пізніше трьох календарних днів) повідомляти адміністрацію закладу  і педагогів  про будь-які нещасні  випадки з дитиною. 

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЩЕПЛЕНЬ ОСОБАМ, ЩО НЕ ДОСЯГЛИ  П’ЯТНАДЦЯТИРІЧНОГО ВІКУ

Профілактичні щеплення проти дифтерії, кашлюка, кору, поліомієліту, правця, туберкульозу є обов’язковими і включаються до календаря щеплень.

Станом на початок 2021 року Календар профілактичних щеплень, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595, передбачає обов’язкову вакцинацію від 10 хвороб залежно від груп населення. У 2022 році планується запровадити вакцинацію проти пневмококової інфекції.

Особам, які не досягли п’ятнадцятирічного віку, профілактичні щеплення проводяться за згодою їх об’єктивно інформованих батьків, які мають право відмовитися від щеплень за відсутності повної об’єктивної інформації про вплив щеплень на стан здоров’я і подальші наслідки (частина шоста статті 12 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”).

Дане право на відмову від щеплень закріплене і в пунктів 19 Положення про організацію і проведення профілактичних щеплень, затверджене наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595. Водночас, заповнюється форма № 063-2 / о “Інформована згода на проведення вакцинації” (на кожну вакцинацію окремо), із зазначенням роз’яснення наслідків відмови від вакцинації, що підписується батьками або законними представниками дитини, медичним працівником.

Однак, відповідно до частини другої статті 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється.

Виключення: у разі, якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв’язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів, вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його. Перелік медичних протипоказань до проведення профілактичних щеплень, затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595