Вараський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №10 Вараської міської ради

Із січня вчителі України отримають підвищену зарплату

11 січня Кабмін ухвалив рішення, які дозволяють підвищити зарплату педагогів із січня.

За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, відтепер вчителі в середньому будуть отримувати на 1,5 тисячі гривень більше – від 6,5 до 8,5 тисяч в залежності від категорії.

Водночас, за попередніми підрахунками Міністерства освіти і науки, середня зарплата шкільного вчителя у січні має скласти 7,6 тисяч гривень.

Хочу повідомити, що сьогодні на засіданні уряду ухвалені дві постанови, що врегульовують збільшення заробітних плат для вчителів. Зокрема, ми збільшили граничний розмір надбавки для вчителів до 30%“, – зазначила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Так, розміри максимальної надбавки педагогічним працівникам зростають від 20% до 30%. При тому така надбавка не може бути меншою, ніж 5%.

Не менше 20% надбавки мають отримувати:

• учителі шкіл, в яких навчання в початкових класах здійснюється за стандартами Нової української школи

• вчителі української мови і літератури шкіл з навчанням мовами національних меншин

Окрім того, з 1 вересня підвищену заробітну плату повинні отримувати й ті педагоги, які отримують її з місцевих бюджетів. Йдеться про вихователів дитсадків, майстрів у професійно-технічних навчальних закладах та інших.

Нагадаємо, у бюджеті на 2018 рік передбачено підвищення зарплати педагогів на один тарифний розряд, а також 20% фіксованих надбавок за престижність для всіх вчителів, а для найкращих – на 30%.

 

Джерело http://nus.org.ua/news/iz-sichnya-vchyteli-otrymayut-pidvyshhenu-zarplatu/